In memoriam George Popa
18 Jan 2021Scriitorul și traducătorul George Popa a trecut în veșnicie pe 16 ianuarie 2021.
Scriitorul și traducătorul George Popa a trecut în veșnicie pe 16 ianuarie 2021.
O hartă vie a literaturii române de astăzi este un proiect al Uniunii Scriitorilor din România realizat cu sprijinul Ministerului Culturii, în urma participării la concursul de proiecte dedicate Zilei Culturii Naționale. Conceptul proiectului i-a aparținut lui Gabriel Chifu.
Având în vedere situaţia creată de pandemia de Coronavirus-Covid 19, cât şi perspectivele de a se prelungi şi impune măsuri restrictive, organizatorii Premiului Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” – Opera Omnia, ajuns la ediţia a XXX-a, Primăria şi Consiliul Local Botoşani, Fundaţia Culturală „Hyperion – Caiete Botoşănene” Botoşani şi Uniunea Scriitorilor din România au decis, având în vedere importanţa acestui eveniment,...
Născut la 8 noiembrie 1933, în satul Vizureni, comuna Criveşti (azi, Tutova), judeţul Vaslui – m. 5 ianuarie 2021, la Bacău, poetul Iancu Grama a publicat primele versuri în ziarul Vremea nouă din Vaslui. Cel care i-a remarcat prima dată versurile a fost Ioanid Romanescu, în 1974, acesta publicându-i un poem în Convorbiri literare, cu pseudonimul Mihai Poenaru, folosit apoi şi de revista Tomis, dar adevăratul debut este cel din revista Ateneu (1976).
Filiala Brașov a Uniunii Scriitorilor din România anunță cu tristețe stingerea din viață a filosofului și eseistului Alexandru Surdu, președintele Institutului de Filosofie și Psihologie „Constantin Rădulescu Motru” al Academiei Române, fost vicepreședinte al Academiei între 2014 și 2018.
Uniunea Scriitorilor din România a luat act cu mirare și îngrijorare de propunerea administrației locale din județul Bihor vizând anularea personalității juridice a revistei „Familia” și transformarea ei într-un compartiment al Bibliotecii Județene.
Conducerea Uniunii Scriitorilor din România a luat act cu stupoare de declarațiile politice radicale pe care dl Sorin Lavric, proaspăt parlamentar, le-a făcut, cu privire la cadrul democratic în care se desfășoară viața politică din țara noastră.
Filiala București – Poezie a Uniunii Scriitorilor din România a început, la data de 18 noiembrie 2020, programul „Membrii Filialei citesc din poemele lor”.
S-a încheiat odată cu Ședința de Consiliu de vineri, 27 noiembrie 2020, activitatea unui an foarte greu pentru Uniunea Scriitorilor. Ședința a reprezentat un bilanț, ca și cele de la finele anilor trecuți, desfășurat însă în condițiile pandemiei, care a marcat viața USR de la un capăt la altul și pe toate planurile. Ați aflat din Comunicatul final tot ce era necesar în legătură cu activitatea USR din 2020 și de asemenea în legătură cu programele și proiectele pe....
Consiliul Uniunii Scriitorilor din România, întrunit în data de 27 noiembrie 2020, a hotărât următoarele jurii în anul 2021
În ziua de 8 noiembrie 2024, la Iași, s-a desfășurat ședința Comitetului Director al Uniunii Scriitorilor din România.
Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi şi Uniunea Scriitorilor din România au organizat, în ziua de 8 noiembri...
Filiala București – Critică, Eseistică și Istorie Literară a Uniunii Scriitorilor...
Marți, 22 octombrie 2024, Uniunea Scriitorilor din...