Clipe albastre 2

14 Nov 2019

Conducerea Filialei Bucureşti – Literatură pentru Copii şi Tineret a Uniunii Scriitorilor din România are onoarea de a vă invita sâmbătă, 16 noiembrie 2019 la întâlnirea nr. 49 a Clubului de literatură pentru copii şi tineret „Clipe albastre”.

articol complet
Zile de literatură

Zile de literatură

01 Nov 2019

În cadrul Zilelor revistei „Familia” (24-26 octombrie 2019), scriitori din întreaga țară au participat la Oradea la dezbateri privind Canonul literaturii române în şcoală. În ziua de joi, 24 octombrie, ora 17:00, Primăria Oradea a găzduit un recital de poezie susţinut de Vasile Dan, Adrian Popescu, Ioan Moldovan, Traian Ştef şi Vasile Igna. Seara a fost încheiată de prelegerea lui Mircea Muthu despre „Istoria ideii de canon în ştiinţă, filosofie şi literatură”.

articol complet

Seminar pentru traducătorii de literatură germană

29 Oct 2019

Sesiune de solicitări pentru întâlnirea internațională a traducătorilor de literatură germană

Sesiune de solicitări pentru întâlnirea internațională a traducătorilor de literatură germană Colocviul de Literatură, Berlin, 8-15 martie 2020 În cadrul unui seminar de o săptămână, 25 de traducători ai literaturii în limba germană din întreaga lume vor avea ocazia să cunoască evoluțiile actuale pe scena locală și, prin contactele personale cu autori, editori și critici, dar și cu colegii din alte țări, pot deveni parte a unei rețele în creștere.

articol complet
Simpozionul internațional despre retraducerea literară

Simpozionul internațional despre retraducerea literară

28 Oct 2019

Pentru întâia oară la noi în țară se va aborda în profunzime și la nivel academic chestiunea retraducerii în domeniul literaturii nu numai de către traducători literari experimentați și cercetători, ci și de către profesori universitari din țară și din străinătate.

articol complet

Invitație - Clipe albastre

15 Oct 2019

Conducerea Filialei Bucureşti – Literatură pentru Copii şi Tineret a Uniunii Scriitorilor din România are onoarea de a vă invita sâmbătă, 19 octombrie 2019, la întâlnirea nr. 48 a Clubului de literatură pentru copii şi tineret „Clipe albastre”.

articol complet

Invitație

26 Sep 2019

Conducerea Filialei Bucureşti – Literatură pentru Copii şi Tineret a Uniunii Scriitorilor din România are onoarea de a vă invita sâmbătă, 28 septembrie 2019, ora 10:00, la sediul Casei Corpului Didactic a Municipiului Bucureşti, din Splaiul Independenţei nr. 315; mijloace de acces: Metrou – Staţia Petrache Poenaru; RATB – maşina 601, staţia Cămin Studenţesc Regie, la întâlnirea nr. 47 a Clubului de literatură pentru copii şi tineret „Clipe albastre”.

articol complet

Ședința Comitetului Director al Uniunii Scriitorilor din România din data de 20 septembrie 2019

25 Sep 2019

Vineri, 20 septembrie 2019, s-a reunit Comitetul Director al Uniunii Scriitorilor din România. La şedinţă au participat următorii membri: Nicolae Manolescu, președintele U.S.R., Varujan Vosganian, prim-vicepreședinte U.S.R., Gabriel Chifu, vicepreședinte U.S.R., Aurel Maria Baros, președinte Filiala București-Proză, Horia Gârbea, președinte Filiala București-Poezie, Peter Sragher, președinte Filiala București-Traduceri Literare, Mircea Mihăieș, din partea Filialei Timișoara, Adrian Popescu, din partea Filialei Cluj.

articol complet
Colocviile revistelor mureşene de cultură şi de ştiinţe umaniste

Colocviile revistelor mureşene de cultură şi de ştiinţe umaniste

16 Sep 2019

Societatea Scriitorilor Mureşeni şi Editura Ardealul, în parteneriat cu: Primăria Târgu-Mureş, Studioul de Radio Târgu-Mureş, UMFST „George Emil Palade” – Facultatea de Ştiinţe şi Litere (specializarea „Comunicare şi Relaţii Publice”), Academia Română – Institutul de Filosofie şi Psihologie „Constantin Rădulescu-Motru”, Bucureşti, Institutul de Cercetări Socio-Umane „Gheorghe Şincai” Târgu-Mureş şi Filiala Târgu-Mureş a Uniunii Scriitorilor din România a organizat la Târgu-Mureş, în perioada 5-8 septembrie 2019, cea de-a şasea ediţie a manifestării Colocviile revistelor mureşene de cultură şi de ştiinţe umaniste şi Gala premiilor literare şi filosofice.

articol complet

Alte articole

O nouă antologie lirică a Filialei București - Poezie a Uniunii Scriitorilor din România

17 Feb 2020 (Noutati)

A apărut antologia Noaptea, statuile întineresc - Poeți străbătând Bucureștiul, noaptea, antologie a Filialei București...

In memoriam Octavian Doclin

11 Feb 2020 (In Memoriam)

Octavian Doclin s-a născut la 17 februarie 1950, în localitatea Doclin, judeţul Caraş-Severin. A studiat la școala generală d...

In memoriam Ilie Constantin

10 Feb 2020 (In Memoriam)

Filiala București – Poezie a Uniunii Scriitorilor din România anunță cu profundă tristețe încetarea din viață a p...

Evenimentele lunii februarie la Filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor din România

31 Jan 2020 (Noutati)

Evenimentele lunii februarie la Filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor din România