Festivalul LIMBA ROMÂNĂ Ediția a III-a Brașov, 2024

Comunicate   07 Oct 2024

La Brașov, în zilele de 3 și 4 octombrie 2024, s-a desfășurat Festivalul „Limba Română”, ediția a III-a, organizat de Uniunea Scriitorilor din România, prin Filiala Brașov, cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii.


Lucrările au reunit – în prima zi, în Sala „Ion Topolog” a Centrului Cultural Apollonia și, a doua zi, la Academia Forțelor Aeriene – scriitori care au adus în dezbatere tema „Limba și literatura română în lume”.


Lucrările Colocviului au fost deschise de vicepreședintele Uniunii Scriitorilor din România, Angelo Mitchievici, și au continuat cu prelegerile scriitorilor Gabriel Chifu, Nicolae Prelipceanu, Iulian Cătălui, Horia Gârbea și Vasile Spiridon, într-o sesiune moderată de Cristian Pătrășconiu.


A doua sesiune l-a avut ca moderator pe Adrian Lesenciuc, președintele Filialei Brașov a Uniunii Scriitorilor, și a cuprins comunicările susținute de: Constantin Urucu, Camelia Crăciun, Cristian Pătrășconiu și Angelo Mitchievici.


Au fost prezenți numeroși membri ai Filialei Brașov a USR, un public receptiv.


Întâlnirile informale dintre scriitorii invitați și gazdele de la Filiala Brașov au fost un prilej pentru un viu schimb de idei, într-o atmosferă de caldă amiciție literară.

Arhiva