Ședința Consiliului Uniunii Scriitorilor din România din 29 aprilie 2024

Comunicate   01 May 2024

Consiliul Uniunii Scriitorilor din România s-a întrunit în ziua de 29 aprilie 2024.

Ședința a fost condusă de Varujan Vosganian, președintele interimar al USR.

Consiliul a luat notă de propunerile Comisiei de Modificare a Statutului USR care a prezentat noua variantă de Statut, rezultată în urma depunerii de către membri a numeroase amendamente la Statutul precedent, în vigoare din 2013.

Consiliul a votat noul text al Statutului USR.

De asemenea, a votat datele de desfășurare pentru Adunările Generale ale Filialelor în vederea alegerii unui nou președinte al USR. Alegerile vor avea loc în perioada 16 – 25 iunie 2024. Președinții de Filiale vor convoca Adunările Generale.

Candidaturile la funcția de Președinte al Uniunii Scriitorilor din România, împreună cu proiectele de conducere ale candidaților, se pot trimite pe adresa de e-mail uniuneascriitorilor.presedinte@yahoo.com și trebuie depuse personal la secretariatul USR, în perioada 8 – 15 mai 2024 (până la ora 14:00).

Au fost aleși, prin votul Consiliului, Președintele Comisiei de Monitorizare a Alegerilor și Președintele de rezervă al Comisiei de Monitorizare a Alegerilor.

A fost prezentată situația membrilor suspendați pentru neplata cotizației. Aceștia nu vor avea drept de vot la alegerile din luna iunie.

Consiliul a actualizat componența Comisiei de Onoare și Demnități în urma decesului lui Dan Cristea și a Comisiei de Monitorizare, Suspendare și Excludere, ca urmare a numirii lui Angelo Mitchievici ca vicepreședinte interimar al USR.

Consiliul a decis să i se acorde egida USR Revistei literare din Chișinău.

Arhiva