Ședința extraordinară a Consiliului Uniunii Scriitorilor din România din 3 aprilie 2024

Comunicate   08 Apr 2024

Ședința extraordinară a Consiliului Uniunii Scriitorilor din România a avut ca principal obiectiv stabilirea modalității de declanșare a alegerilor pentru funcția vacantă de Președinte al USR, în urma decesului acad. Nicolae Manolescu.
La propunerea Comitetului Director, Consiliul a votat delegarea domnului Varujan Vosganian ca președinte interimar al USR și a domnului Angelo Mitchievici ca vice-președinte interimar, până la noi alegeri.
S-a stabilit ca mandatul președintelui USR ales în 2024 să fie până la data la care urma să expire mandatul Președintelui Nicolae Manolescu, ales în 2023.
Consiliul a stabilit și a votat componența Comisiei de Modificare a Statutului Uniunii Scriitorilor din România, formată din șapte membri.
De asemenea, a fost prezentată și votată (pentru acele cazuri în care competența stabilită prin Statut aparține Consiliului USR) actualizarea componenței unor Comisii și Jurii ale Uniunii Scriitorilor.
După centralizarea propunerilor din Filiale, Statutul USR urmează a fi modificat – de către Comisia abilitată – și prezentat Consiliului pentru a fi validat.

Arhiva