Ședința Comitetului Director al Uniunii Scriitorilor din România din data de 27 noiembrie 2020

Comunicate   02 Dec 2020

Vineri, 27 noiembrie 2020, s-a reunit Comitetul Director al Uniunii Scriitorilor din România. La şedinţă au participat următorii membri ai Comitetului Director: Varujan Vosganian, prim vicepreședinte U.S.R., Gabriel Chifu, vicepreședinte U.S.R., Horia Gârbea, președinte Filiala București-Poezie, Aurel Maria Baros, președinte Filiala București-Proză, Peter Sragher, președinte Filiala București-Traduceri Literare. Au participat online: Cassian Maria Spiridon, președinte Filiala Iași, Mircea Mihăieș din partea Filialei Timișoara. Invitați: Daniel Cristea-Enache, director de imagine, Răzvan Voncu, director programe externe, Sorin Lavric, director programe interne, Stela Pahonțu, director economic. Absent din motive de boală: președintele Nicolae Manolescu.

Primul punct pe ordinea de zi l-a constituit aprobarea componenței juriilor din anul 2021 (juriul Premiilor Uniunii Scriitorilor din România pentru anul 2020, juriul FestLit, Cluj și juriul Scriitorul Anului, Iași).

În continuare, a fost făcută o informare privind funcționarea Casei Scriitorilor de la Neptun, contractul de închiriere a Casei Vernescu și contractul de închiriere pentru Hotel Unique, cu anexele convenite în contextul pandemiei.

Comitetul Director a fost informat despre scrisoarea A.N.U.C. adresată Guvernului României pentru sprijinirea efectivă a sectorului cultural.

În continuare, au fost discutate programele dedicate literaturii tinerilor scriitori și au fost propuse unele noi.

Ultimul punct pe ordinea de zi l-a constituit analizarea situației de la revista „Steaua”, în urma prezentării demisiei lui Adrian Popescu (începând cu 1 ianuarie 2021) și a propunerii acestuia ca revista să devină trimestrială. După discuții, s-a propus ca revista „Steaua” să fie condusă de un Comitet de conducere format din Nicolae Manolescu, Irina Petraș și Răzvan Voncu, ultimul cu funcția executivă de director interimar, până la ocuparea postului prin concurs, după o perioadă nu mai lungă de șase luni.

Arhiva