Ședința Comitetului Director al Uniunii Scriitorilor din România din data de 3 decembrie 2019

Noutati   16 Dec 2019

 

Marți, 3 decembrie 2019, s-a reunit Comitetul Director al Uniunii Scriitorilor din România. La şedinţă au participat următorii membri ai Comitetului Director: Nicolae Manolescu, președintele U.S.R., Varujan Vosganian, prim-vicepreședinte U.S.R., Gabriel Chifu, vicepreședinte U.S.R., Horia Gârbea, președinte Filiala București-Poezie, Aurel Maria Baros, președinte Filiala București-Proză, Peter Sragher, președinte Filiala București - Traduceri  Literare, Adrian Popescu, delegat din partea Filialei Cluj, Cassian Maria Spiridon, președinte Filiala Iași, Mircea Mihăieș din partea Filialei Timișoara.  Invitați:  Daniel Cristea-Enache, director de imagine, Răzvan Voncu, director programe externe, Sorin Lavric, director programe interne, Stela Pahonțu, director economic.

Primul punct pe ordinea de zi l-a constituit stabilirea unor convenții de colaborare cu organizații scriitoricești din alte țări, situația actuală și proiectul de inițalizare fiind expuse de Răzvan Voncu, director de programe externe. În continuare, prim-vicepreședintele Varujan Vosganian a făcut o informare privind Casa Scriitorilor de la Neptun. Comitetul Director a analizat și votat componența unor jurii pentru anul 2020: juriul FestLit Cluj, ediția a VII-a, juriul pentru Premiile Uniunii Scriitorilor din România, urmând a fi prezentat Consiliului U.S.R. pentru aprobare, juriul pentru Premiul Scriitorul Anului, Iași, ediția a V-a, juriul pentru Turnirul de Poezie, ediția a X-a. Următorul punct pe ordinea de zi l-a reprezentat aprobarea unor noi proiecte literare: „Autori de azi la edituri românești”, aprilie, Oltenița; „Interferențe româno-maghiare”, cu votarea unui juriu pentru selectarea unei cărți în limba română care să fie tradusă în limba maghiară și publicată la o editură maghiară de prestigiu și, respectiv, a unei cărți în limba maghiară care să fie tradusă în română și să apară la o editură românească prestigioasă. Cele două proiecte au fost votat în unanimitate.

La capitolul Diverse, au fost aprobate mai multe solicitări de ordin financiar pentru buna derulare a unor proiecte și programe (Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opera Omnia pe anul 2019; Festivalul internațional pentru tineri scriitori din Europa Centrală „Port Cluj”), a fost aprobată achiziționarea unui autoturism pentru U.S.R. și a fost prezentată lista notificărilor a 14 edituri pentru achitarea timbrului literar.

 

Arhiva