Duminică, 20 august 2017, a plecat dintre noi Corina Victoria Sein, poetă și prozatoare, membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Sibiu.
Corina Victoria Sein (a mai semnat Corina Victoria Bădulescu, născută Călugăru) s-a născut la 25 decembrie 1936 în comuna Pojogi – Cerna, judeţul Vâlcea.
Urmează la Timişoara Şcoala Medie „Eftimie Murgu” (1958-1962) şi Şcoala Tehnică Sanitară (1962-1964). Lucrează ca asistentă socială la Spitalul Militar din Timişoara, ca funcţionară la diverse întreprinderi, iar din 1972 în calitate de corector şi secretar de redacţie la revista „Orizont”.
Din 1990 și până în prezent, Corina Victoria Sein a fost proprietar și director al Editurii Excelsior Art din Timișoara. Prin proiectele editoriale elaborate şi realizate, a editat titluri importante pentru restituirea culturală şi istorică a
Banatului, semnate de autori de mare valoare, aceasta fiind confirmată prin premii şi titluri academice.
A susţinut literatura română contemporană prin editarea şi publicarea creaţiilor unui număr important de scriitori consacraţi. De atenţia şi sprijinul editorului s-au bucurat şi tinerii scriitori aflaţi în pragul debutului editorial.
Valoarea artistică a cărţilor de literatură editate şi publicate a fost recunoscută de către critica literară prin acordarea unor importante premii şi distincţii.
A colaborat la „Convorbiri literare”, „Amfiteatru”, „Tomis”, „Steaua”, „Astra”, „Contemporanul”, „Tribuna”, „Luceafărul”.
Corina Victoria Sein a debutat cu reportaje în cotidianul „Drapelul roşu”, în 1967, iar editorial cu volumul de poezii „Adăpost într-o floare”, apărut în 1977. A mai publicat volumele de poezie „Somnul izvoarelor” (1981), „Dinspre oglindă” (2008) și „Ritual în absență” (2015). Dintre romanele publicate amintim „Frica albă” (1982), „Inelul de fum” (1984), „După concert” (1985), „Cercul de oglindă” (1990), toate apărute la Editura Eminescu și „Fata amurg” (1987), la Editura Facla din Timișoara. În ultima perioadă a mai publicat la Excelsior Art din Timișoara romanele „Și dragostea ucide” (1995), „Evadare spre nicăieri” (1999) și „Adolescență suspendată” (2005).
Prin plecarea dintre noi a Corinei Victoria Sein, literatura noastră și lumea noastră editorială suferă o grea pierdere.