Colocviile de traduceri literare 24

Evenimente literare în România   12 Oct 2016

Filiala București – Traduceri Literare a Uniunii Scriitorilor din România, în colaborare cu Forumul Cultural Austriac din București, organizează joi, 13 octombrie, orele 18.00, la Biblioteca Metropolitană București (sediul central, str. Tache Ionescu nr. 4), lansarea volumului de filosofie Lucian Blaga, Über das philosophische Bewusstsein, Editura Frank & Timme, Berlin, 2016, carte apărută cu sprijinul Institutului Cultural Român și al Societății Austro-Română.

Este vorba despre traducerea în limba germană a tomului Despre conștiința filosofică, realizată de către prof. dr. Rainer Schubert, profesor de filosofie la Universitatea Filosofico-Teologică din Heiligenkreuz, Austria. Profesorul austriac se dedică de peste șase ani traducerii operei filosofice a poetului, profesorului, diplomatului și filosofului Lucian Blaga, ajungând acum la al patrulea volum, după ce anul trecut a încheiat transpunerea volumului Trilogia cunoașterii în limba germană. Cunoscut în străinătate mai degrabă ca poet, Lucian Blaga are șansa de a fi acum descoperit și ca filosof în limba germană – limba în care și-a susținut doctoratul în filosofie la Viena în 1920 – prin munca plină de acribie, dedicație și profesionalism a lui Rainer Schubert.

La discuții vor participa traducătorul, dl. Rainer Schubert, venit special de la Viena pentru acest eveniment, și dl. Mircea Flonta, membru corespondent al Academiei Române.

Moderator: Peter Sragher, Președintele Filialei București – Traduceri Literare a Uniunii Scriitorilor din România.

Eveniment realizat și cu sprijinul Forumului Cultural Austriac din București și al Ambasadei Republicii Austria la București.

 

Read more

 

Afis_Colocvii_traduceri_literare_24.png

 

Arhiva