In memoriam Miljurko Vukadinović

21 Jan 2021

S-a stins fulgerător, la Belgrad, în 11 ianuarie, confratele nostru, poetul, prozatorul și traducătorul Miljurko Vukadinović, secerat în plină putere de creație de către necruțătorul virus care ne-a dat tuturor viețile peste cap.

articol complet

In memoriam Iancu Grama

09 Jan 2021

Născut la 8 noiembrie 1933, în satul Vizureni, comuna Criveşti (azi, Tutova), judeţul Vaslui – m. 5 ianuarie 2021, la Bacău, poetul Iancu Grama a publicat primele versuri în ziarul Vremea nouă din Vaslui. Cel care i-a remarcat prima dată versurile a fost Ioanid Romanescu, în 1974, acesta publicându-i un poem în Convorbiri literare, cu pseudonimul Mihai Poenaru, folosit apoi şi de revista Tomis, dar adevăratul debut este cel din revista Ateneu (1976).

articol complet

In memoriam Alexandru Surdu

15 Dec 2020

Filiala Brașov a Uniunii Scriitorilor din România anunță cu tristețe stingerea din viață a filosofului și eseistului Alexandru Surdu, președintele Institutului de Filosofie și Psihologie „Constantin Rădulescu Motru” al Academiei Române, fost vicepreședinte al Academiei între 2014 și 2018.

articol complet

In memoriam Nicolaie Lazăr

12 Nov 2020

Ne-a părăsit, în acest început de noiembrie, poetul Nicolaie Lazăr.
Născut în 20 aprilie 1942 în satul Peștera – Băiţa din județul Hunedoara (din zona auriferă a Apusenilor), a fost absolvent al Facultăţii de Filologie a Universităţii „Babeş – Bolyai” din Cluj-Napoca (1965).

articol complet

In memoriam SZŐCS Géza

07 Nov 2020

Filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor din România anunţă cu tristețe stingerea din viaţă a scriitorului SZŐCS Géza, echinoxist, personalitate marcantă a scrisului maghiar din România.

articol complet

In memoriam Andrei Moldovan

30 Oct 2020

Filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor din România anunţă cu tristețe stingerea din viaţă a scriitorului Andrei Moldovan, critic și istoric literar.

articol complet

Alte articole

Comunicat

16 Apr 2021 (Comunicate)

Obiect: Înscrierea în Registrul special al persoanelor juridice, ținut de grefa Judecătoriei Sectorului 1, a mențiunilor privind persoa...

MOȚIUNE: Pentru Uniunea Scriitorilor din România

15 Apr 2021 (Noutati)

Noi, semnatarii acestei moțiuni de susținere a Uniunii Scriitorilor din România, ne exprimăm îngrijorarea, dar și revolta împotri...

In memoriam Ana Zegrean

14 Apr 2021 (In Memoriam)

Filiala Sibiu a Uniunii Scriitorilor din România anunță cu tristețe încetarea din viață a poetei Ana Zegrean. Filiala Sibiu a Uniu...

In memoriam Rodica SCUTARU-MILAŞ

10 Apr 2021 (In Memoriam)

Filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor din România
anunță cu tristețe încetarea din viață a poetei
Rodica SCUTARU-MILAȘ