Comunicat

07 May 2020

Pentru Uniunea Scriitorilor din România, posibila încetare a apariției revistei „Dilema Veche”, despre care recent Andrei Pleșu a vorbit într-un un editorial, este îngrijorătoare.

articol complet

In memoriam Clara Mărgineanu

27 Apr 2020

Filiala București – Poezie a Uniunii Scriitorilor din România anunță cu profundă tristețe încetarea din viață a distinsei poete și realizatoare TV Clara Mărgineanu (1972-2020).

articol complet
In memoriam Mihail Diaconescu

In memoriam Mihail Diaconescu

13 Apr 2020

Pe 25 martie 2020, s-a stins din viață Mihail Diaconescu, romancier, istoric literar, estetician, critic de artă și teolog. Născut în comuna Priboeni din fostul judeţ Muscel, pe 8 noiembrie 1937, a absolvit în 1955 Liceul „Gheorghe Şincai” din Bucureşti. 

articol complet

Comunicat

02 Apr 2020

Imediat ce a aflat vestea tristă a morții lui Paul Goma, Uniunea Scriitorilor din România a făcut demersuri, prin Președintele său Nicolae Manolescu, privind posibilitatea decorării post-mortem a scriitorului, adresând o scrisoare oficială Administrației Prezidențiale.

articol complet
In memoriam Paul Goma

In memoriam Paul Goma

27 Mar 2020

S-a stins din viață, la Paris, în noaptea dintre 24 și 25 martie, Paul Goma, unul dintre cei mai cunoscuți scriitori români și cei mai curajoși opozanți anticomuniști.

articol complet

Notă

26 Mar 2020

În contextul actual al pandemiei, tot mai dramatic și mai greu de înfruntat de la o zi la alta, conducerea Uniunii Scriitorilor a solicitat Președinților Filialelor U.S.R. întocmirea de liste cu membrii fiecărei Filiale care au peste 65 de ani și o situație dificilă - și deci se află în nevoie.

articol complet
In memoriam Ion Urcan

In memoriam Ion Urcan

23 Mar 2020

Filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor din România anunţă cu tristețe stingerea din viaţă a echinoxistului Ion Urcan, critic și istoric literar, poet, specialist în opera lui Ion Budai-Deleanu.

articol complet
In memoriam Iurii Pavlis

In memoriam Iurii Pavlis

09 Mar 2020

Filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor din România anunţă cu tristețe stingerea din viaţă a scriitorului Iurii Pavliș (Gheorghe Pauliș), autorul primului volum de poezie în limba ucraineană apărut în România.

articol complet

Alte articole

In memoriam Florin Faifer

08 Jul 2020 (In Memoriam)

Scriitorul Florin Faifer s-a stins luni, 6 iulie 2020.

In memoriam Cristina – Anca Ciubotaru

08 Jul 2020 (In Memoriam)

Actrița și scriitoarea Cristina – Anca Ciubotaru a murit în Germania, la Wolfsburg.

DREPT LA REPLICĂ. O campanie curat murdară

06 Jul 2020 (ALEGERI USR 2018)

Preambul - I. Conform Statutului, USR organizează o dată la cinci ani alegeri. Pe 9 martie, a avut loc, după cum am comunicat pe site și în R...