Clipe albastre 2

14 Nov 2019

Conducerea Filialei Bucureşti – Literatură pentru Copii şi Tineret a Uniunii Scriitorilor din România are onoarea de a vă invita sâmbătă, 16 noiembrie 2019 la întâlnirea nr. 49 a Clubului de literatură pentru copii şi tineret „Clipe albastre”.

articol complet
Zile de literatură

Zile de literatură

01 Nov 2019

În cadrul Zilelor revistei „Familia” (24-26 octombrie 2019), scriitori din întreaga țară au participat la Oradea la dezbateri privind Canonul literaturii române în şcoală. În ziua de joi, 24 octombrie, ora 17:00, Primăria Oradea a găzduit un recital de poezie susţinut de Vasile Dan, Adrian Popescu, Ioan Moldovan, Traian Ştef şi Vasile Igna. Seara a fost încheiată de prelegerea lui Mircea Muthu despre „Istoria ideii de canon în ştiinţă, filosofie şi literatură”.

articol complet

In memoriam Mașa Dinescu

31 Oct 2019

Filiala București – Traduceri Literare anunță cu inima grea, cu mare tristețe, că, după o grea suferință, Mașa Dinescu nu mai este printre noi.

articol complet

Seminar pentru traducătorii de literatură germană

29 Oct 2019

Sesiune de solicitări pentru întâlnirea internațională a traducătorilor de literatură germană

Sesiune de solicitări pentru întâlnirea internațională a traducătorilor de literatură germană Colocviul de Literatură, Berlin, 8-15 martie 2020 În cadrul unui seminar de o săptămână, 25 de traducători ai literaturii în limba germană din întreaga lume vor avea ocazia să cunoască evoluțiile actuale pe scena locală și, prin contactele personale cu autori, editori și critici, dar și cu colegii din alte țări, pot deveni parte a unei rețele în creștere.

articol complet
Simpozionul internațional despre retraducerea literară

Simpozionul internațional despre retraducerea literară

28 Oct 2019

Pentru întâia oară la noi în țară se va aborda în profunzime și la nivel academic chestiunea retraducerii în domeniul literaturii nu numai de către traducători literari experimentați și cercetători, ci și de către profesori universitari din țară și din străinătate.

articol complet

Invitație - Clipe albastre

15 Oct 2019

Conducerea Filialei Bucureşti – Literatură pentru Copii şi Tineret a Uniunii Scriitorilor din România are onoarea de a vă invita sâmbătă, 19 octombrie 2019, la întâlnirea nr. 48 a Clubului de literatură pentru copii şi tineret „Clipe albastre”.

articol complet

Invitație

26 Sep 2019

Conducerea Filialei Bucureşti – Literatură pentru Copii şi Tineret a Uniunii Scriitorilor din România are onoarea de a vă invita sâmbătă, 28 septembrie 2019, ora 10:00, la sediul Casei Corpului Didactic a Municipiului Bucureşti, din Splaiul Independenţei nr. 315; mijloace de acces: Metrou – Staţia Petrache Poenaru; RATB – maşina 601, staţia Cămin Studenţesc Regie, la întâlnirea nr. 47 a Clubului de literatură pentru copii şi tineret „Clipe albastre”.

articol complet

Alte articole

Clipe albastre 2

14 Nov 2019 (Noutati)

Conducerea Filialei Bucureşti – Literatură pentru Copii şi Tineret a Uniunii Scriitorilor din România are onoarea de a...

In memoriam Ion Arieșanu

05 Nov 2019 (In Memoriam)

A plecat dintre noi scriitorul Ion Arieșanu, una dintre personalitățile scrisului bănățean, prozator și jurnalist.

In memoriam Gheorghe Zarafu

04 Nov 2019 (In Memoriam)

Prin dispariția lui Gheorghe Zarafu, Uniunea Scriitorilor din România și întreaga noastră lume literară suferă o grea p...

Zile de literatură

01 Nov 2019 (Noutati)

În cadrul Zilelor revistei „Familia” (24-26 octombrie 2019), scriitori din întreaga țară au participat la O...