Comunicat

02 Apr 2020

Imediat ce a aflat vestea tristă a morții lui Paul Goma, Uniunea Scriitorilor din România a făcut demersuri, prin Președintele său Nicolae Manolescu, privind posibilitatea decorării post-mortem a scriitorului, adresând o scrisoare oficială Administrației Prezidențiale.

articol complet
In memoriam Paul Goma

In memoriam Paul Goma

27 Mar 2020

S-a stins din viață, la Paris, în noaptea dintre 24 și 25 martie, Paul Goma, unul dintre cei mai cunoscuți scriitori români și cei mai curajoși opozanți anticomuniști.

articol complet

Notă

26 Mar 2020

În contextul actual al pandemiei, tot mai dramatic și mai greu de înfruntat de la o zi la alta, conducerea Uniunii Scriitorilor a solicitat Președinților Filialelor U.S.R. întocmirea de liste cu membrii fiecărei Filiale care au peste 65 de ani și o situație dificilă - și deci se află în nevoie.

articol complet
In memoriam Ion Urcan

In memoriam Ion Urcan

23 Mar 2020

Filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor din România anunţă cu tristețe stingerea din viaţă a echinoxistului Ion Urcan, critic și istoric literar, poet, specialist în opera lui Ion Budai-Deleanu.

articol complet
In memoriam Iurii Pavlis

In memoriam Iurii Pavlis

09 Mar 2020

Filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor din România anunţă cu tristețe stingerea din viaţă a scriitorului Iurii Pavliș (Gheorghe Pauliș), autorul primului volum de poezie în limba ucraineană apărut în România.

articol complet

In memoriam Radu Iftimovici

05 Mar 2020

Filialele București-Dramaturgie și București-Poezie ale Uniunii Scriitorilor din România anunță cu regret încetarea din viață a prof. dr. Radu Iftimovici, dramaturg și biograf, distins om de știință al domeniului medical și istoric al medicinei.

articol complet

In memoriam C. D. Zeletin

05 Mar 2020

Filiala București-Poezie a Uniunii Scriitorilor din România anunță cu deosebită tristețe dispariția dintre noi a distinsului poet și traducător C. D. Zeletin.

articol complet
In memoriam George Anca

In memoriam George Anca

27 Feb 2020

Filiala București – Poezie a Uniunii Scriitorilor din România anunță cu tristețe încetarea din viață, la 26 februarie 2020, a poetului George Anca.

articol complet

Alte articole

Comunicat

02 Apr 2020 (Comunicate)

Imediat ce a aflat vestea tristă a morții lui Paul Goma, Uniunea Scriitorilor din România a făcut demersuri, prin Președintel...

In memoriam Paul Goma

27 Mar 2020 (In Memoriam)

S-a stins din viață, la Paris, în noaptea dintre 24 și 25 martie, Paul Goma, unul dintre cei mai cunoscuți scriitori rom&acir...

Notă

26 Mar 2020 (Noutati)

În contextul actual al pandemiei, tot mai dramatic și mai greu de înfruntat de la o zi la alta, conducerea Uniunii Scri...

In memoriam Ion Urcan

23 Mar 2020 (In Memoriam)

Filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor din România anunţă cu tristețe stingerea din viaţă a echinoxistului Ion Urcan, critic și istoric literar,...