Ședința Consiliului Uniunii Scriitorilor din România din 26 iunie 2024

Comunicate   27 Jun 2024

Miercuri, 26 iunie 2024, a avut loc ședința Consiliului Uniunii Scriitorilor din România.

Ședința a avut ca principal obiectiv validarea rezultatului alegerilor pentru funcția de Președinte al Uniunii Scriitorilor din România.

În prezența membrilor Comisiei de Monitorizare a Alegerilor au fost deschise urnele în care au fost colectate voturile membrilor USR care au votat în Adunările Generale ale Filialelor și s-a procedat la numărarea voturilor.

La alegerile din acest an s-au prezentat trei candidați: Doru Ciucescu, Simona Vasilache și Varujan Vosganian. Domnul Doru Ciucescu s-a retras pe parcursul procesului electoral.

Rezultatul votului, consemnat în procesul verbal încheiat cu acest prilej, a fost următorul: Varujan Vosganian – 89%, Simona Vasilache – 7%. Restul voturilor au fost nule.

Comisia de Monitorizare a Alegerilor a constatat și i-a comunicat Consiliului USR că a fost ales ca președinte al USR candidatul Varujan Vosganian.

În conformitate cu Statutul USR, Președintele ales l-a propus Consiliului pe domnul Angelo Mitchievici ca Vicepreședinte al USR. Consiliul USR a validat prin vot această propunere.

Arhiva