Ședinţa Consiliului Uniunii Scriitorilor din România din data de 8 decembrie 2023

Comunicate   12 Dec 2023

Consiliul Uniunii Scriitorilor din România s-a întrunit în ziua de 8 decembrie 2023. Ședința a fost prezidată de Președintele U.S.R., dl Nicolae Manolescu.

S-au prezentat Execuția bugetară și Proiectul de buget pentru anul 2024 de către Varujan Vosganian, vicepreședintele U.S.R. Execuția bugetară și Proiectul Bugetului au fost aprobate în unanimitate.

Au fost prezentate aspectele principale în derularea editării revistelor U.S.R. cu finanțare prin Ministerul Culturii conform Legii nr. 136/2015.

Au fost prezentate Consiliului propunerile Comitetului Director pentru acordarea indemnizațiilor de merit și au fost stabilite, prin votul Consiliului, propunerile către Academia Română pentru pozițiile vacante, în număr de cinci.

Consiliul a luat act de lista cu proiectele principale ale Uniunii Scriitorilor din România pentru anul 2024, fiind stabilită o listă cu 26 de proiecte, votată de Consiliu, dintre care trei proiecte sunt noi.

Ședința a continuat cu prezentarea de către dl Nicolae Prelipceanu, membru al Comisiei de Validare, a rezultatelor lucrărilor acestei Comisii în sesiunea 2023. Consiliul a votat primirea noilor membri, la propunerea Comisiei de Validare.

A fost votată componența Juriului Premiilor Uniunii Scriitorilor pentru anul editorial 2023 și pentru Juriul Premiului „Scriitorul Anului”.

Arhiva