Colocviul Național de Proză

Comunicate   12 Oct 2023

Arta romanului

 

      În zilele de 4 și 5 octombrie 2023, la Alba Iulia, a avut loc ediția a 16-a a Colocviului Național de Proză, eveniment cultural reprezentativ, organizat în parteneriat de Consiliul Județean Alba, Uniunea Scriitorilor din România și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga“ Alba.
     Tema acestei manifestări a fost „Arta romanului“.
     Evenimentul – finanțat de Ministerul Culturii – a avut loc în Sala Senatului Universității „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia și a fost moderat de istoricul și criticul literar Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din România.
     Intervențiile la acest Colocviu au fost susținute de scriitorii: Andrea H. Hedeș, Adrian Lesenciuc, Hanna Bota, Gabriel Chifu, Horia Gârbea, Gheorghe Glodeanu, Mircea Mihăieș, Olimpiu Nușfelean, Nicolae Oprea, Cristian Pătrășconiu, Ovidiu Pecican, Marta Petreu, Adrian Popescu, Vasile Popovici, Vasile Spiridon, Răzvan Voncu și Mihai Zamfir.
     Comunicările au acoperit unghiuri tematice dintre cele mai diverse, iar dezbaterile care au urmat în marginea acestor comunicări au completat cum nu se poate mai fericit tema Colocviului de la Alba Iulia.

Arhiva