Festivalul Internațional de Literatură „Poezia – Port la Dunăre“ – a doua ediție –

Noutati   07 Jul 2023

      În perioada 29 iunie – 1 iulie 2023, la Galați, într-o foarte plăcută ambianță, s-a derulat a doua ediție (într-un format nou) a Festivalului Internațional de Literatură „Poezia – Port la Dunăre“.
      Cu această ocazie, invitaţii speciali din ţară şi din străinătate au susţinut recitaluri, lecturi publice, workshopuri și ateliere literare. La suita de evenimente de la Galați au participat 60 de scriitori din România și din alte 8 țări riverane Dunării: Germania, Estonia, Argentina, Ungaria, Republica Moldova, Ucraina, Marea Britanie și Austria.
      Manifestările culturale au avut loc la Grădina Publică, pe nava „Tudor Vladimirescu“, la Biblioteca „V.A. Urechia“ și la Centrul Cultural „Dunărea de Jos“.  
      În 29 iunie, chiar de Ziua Dunării, a fost inaugurată Aleea Scriitorilor din Grădina Publică, iar vineri, 30 iunie, au avut loc mai multe recitaluri de poezie pe nava „Tudor Vladimirescu“. Atelierele literare și workshopurile s-au desfășurat la Biblioteca „V. A Urechia“ și la Centrul Cultural „Dunărea de Jos“. 
      Bilanțul ediției a doua a Festivalului mai include, declară Florina Zaharia, președinta Filialei Sud – Est a Uniunii Scriitorilor din România: „100 de șabloane cu numele scriitorilor de pe Aleea din Grădina Publică, 6.000 de cartoline realizate pentru membrii Filialei noastre, un tiraj de 1.000 de exemplare din volumul Caleidoscop literar la Dunărea de Jos (autor Adi G. Secară), un volum de jazz critic despre lumea literară de la Dunărea de Jos, 60 de penițe oferite ca simbol al Trofeului Dunării, 500 de exemplare din albumul Poezie și Dunăre și încă multe alte concepte și realizări grafice pentru alte produse promoționale care pun în valoare scriitorii și orașul Galați.“ 
      Partenerii proiectului ART City „Poezia – Port la Dunăre“ au fost: Biblioteca „V.A Urechia“, Filiala București – Traduceri Literare, Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar București, Cultural Endowment of Estonia, Compania de Navigație Fluvială Română Navrom S.A., Banca Comercială Română, Administrația Piețelor Agroalimentare Galați.

Arhiva