Ziua de 2 aprilie 2023 a fost celebrată de Filiala București – Literatură pentru Copii și Tineret împreună cu 80 de copii

Noutati   05 Apr 2023

Filiala București – Literatură pentru Copii și Tineret din cadrul Uniunii Scriitorilor din România a organizat luni, 3 aprilie 2023, trei întâlniri cu copii, scriitori de literatură pentru copii și un foarte cunoscut ilustrator de carte pentru copii.

Toate au avut loc la Palatul Național al Copiilor și au fost prilejuite de celebrarea, în ziua de 2 aprilie 2023, a Zilei Internaționale a Cărții pentru Copii.

Aniversarea a fost propusă în 1967 de către Asociația Internațională a Cărții pentru copii (IBBY) și este un bun prilej pentru a fi promovate cărțile și lectura.

Au participat scriitorii: Petre Crăciun (președintele Filialei), Alexandru Mironov, Florentina Chifu, Rodica Elena Lupu, Elena Lupșan, Elena Bolânu, Fevronia Spirescu, Iuliana Dinu și Simona Epure.

La ultimul atelier a fost invitată cunoscuta ilustratoare de carte pentru copii Anca Smărăndache, care a prezentat copiilor planșele originale ale volumelor „Fetița din floare” și „Povești din Țara copiilor fericiți” ale scriitorului Petre Crăciun, dându-le copiilor prilejul de a pătrunde în tainele sale de atelier (au fost aduse schițe, diferite stadii de lucru etc.)

Au participat 80 de elevi de la Școala Gimnazială nr. 32 din București, Școala Gimnazială nr. 1 din Corbeanca și Colegiul Național „Mihai Eminescu”.
Activitatea a avut loc sub sloganul „I am a book, read me”, lansat în acest an de IBBY.

Arhiva