Ședinţa Comitetului Director al Uniunii Scriitorilor din România din 29 martie 2022

Comunicate   04 Apr 2022

Ședința a fost prezidată de domnul Nicolae Manolescu, președintele USR,  și a fost deschisă cu prezentarea – de către dl Gabriel Chifu – a proiectelor Uniunii pentru anul 2022. Lista proiectelor a fost votată în unanimitate.

Comitetul Director a stabilit, conform regulamentului Festivalului Internațional de Literatură „Tudor Arghezi”, propunerile acestui for pentru premiile Opera Omnia acordate în cadrul Festivalului și a aprobat statul funcțiilor de conducere ale revistelor editate de USR.

Comitetul Director  a decis să se comunice tuturor directorilor / redactorilor – șefi că fiecare număr de revistă se va face prin întrunirea tuturor membrilor redacției. Este obligatorie ședința de sumar, împărțirea responsabilităților și o analiză a activității redacției. S-a propus inițierea unui concurs de poezie pentru elevii de liceu. Varujan Vosganian a propus implicarea liceelor din București în depistarea eventualilor tineri înclinați spre literatură. Câștigătorii vor fi publicați în revista Luceafărul de dimineață. S-a decis publicarea Antologiei Turnirurilor de Poezie ale Uniunii, după primele zece ediții.

Arhiva