Colocviul Național de Proză

Noutati   17 Nov 2021

     Pe data de 8 octombrie 2021, sub genericul „Proza de azi: o schimbare de paradigmă?”, în Sala Senatului Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, s-a desfășurat Colocviul Național de Proză, cu participarea unor prozatori, critici și istorici literari de primă mână.  

     În deschiderea lucrărilor, după un cuvânt de bun-venit adresat participanților de către domnul Cornel Nistea (președintele Filialei Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor), domnul Ion Dumitrel (președintele Consiliului Județean Alba) a urat succes Colocviului, evidențiind importanța culturală deosebită a acestuia, ca mai apoi domnul Gabriel Chifu să transmită participanților la lucrări salutul conducerii Uniunii Scriitorilor. 

     Colocviul s-a desfășurat în două sesiuni, avându-l ca moderator pe domnul Cristian Pătrășconiu, foarte inspirat în provocarea autorilor de referate, de data aceasta citite, și a dezbaterilor adeseori animate.  

     În prima sesiune au susținut referate scriitorii și criticii literari: Florin Toma, Andrea H. Hedeș, Daniel Cristea-Enache, Horia Gârbea și Gabriel Chifu, iar în sesiunea a doua au susținut comunicări: Ovidiu Pecican, Hanna Bota, Vasile Spiridon, Adrian Lesenciuc și Răzvan Voncu. 

     Colocviul Național de Proză, ediția din anul 2021, a fost organizat de către Consiliul Județean Alba, Filiala Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, având ca partener Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Și în acest an, Colocviul s-a bucurat de sprijinul financiar al Ministerului Culturii. 

     Și-o mențiune specială: evenimentul a fost transmis live și poate fi urmărit online pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, arhivat în format video.

Arhiva