In memoriam Dumitru Tiutiuca

In Memoriam   21 Oct 2021

dumitru-tiutiuca.jpgDumitru Tiutiuca (23 august 1941 – 19 octombrie 2021), profesor universitar, critic și istoric literar, teoretician, membru în comitetul de conducere al Filialei Sud – Est a Uniunii Scriitorilor din România, Președintele Societății de Științe Filologice, Filiala Galați, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România.

A editat peste 50 de volume de istorie și critică literară, a scris despre literatura marilor clasici, despre fundamentele teoriei literare, a îngrijit ediții Eminescu, Maiorescu, Alecsandri.

De-a lungul bogatei sale activități a obținut și numeroase recunoașteri pentru întreaga activitate literară: Diploma de Excelență a Centrului Cultural Dunărea de Jos (2006), Premiul Salonului Internațional de Carte de la Constanța, Premiul I la Secțiunea Eseu din partea Ministerului Culturii (1980).

Prin plecarea lui Dumitru Tiutiuca la cele veșnice, Filiala Sud – Est pierde una dintre cele mai puternice personalități literare și universitare de la Dunărea de Jos.

Arhiva