In memoriam Radu Gabriel Pârvu

In Memoriam   05 May 2021

     parvu.jpgFiliala Pitești a Uniunii Scriitorilor din România anunță o grea pierdere. La 3 mai, s-a stins din viață profesorul universitar doctor Radu Gabriel Pârvu. Acesta lupta de aproape o lună cu o formă agresivă COVID-19, fiind internat la Spitalul Valea Iașului.
     Radu Gabriel Pârvu a activat în învățământul universitar, mai mult de două decenii, la Universitatea „Constantin Brâncoveanu” din Pitești, unde a fost decan.
     Puțini argeșeni știu că Radu Gabriel Pârvu a fost cel mai de seamă germanist din istoria României și că trăia la Pitești. A tradus opere fundamentale din Kant, Fichte, Schelling, Hegel, Schopenhauer, Liszt, Nietzsche, Scheller, Kafka, Jung, Ruppert etc. A fost traducător, scriitor, scenarist (filmul despre Noica), profesor universitar de Comunicare și Filosofie. A scris, printre altele, cărți despre Dilthey, Noica și Cioran. A fost membru de vază al Filialei Pitești a Uniunii Scriitorilor din România. Scria de zor la cel de-al doilea roman al său, dorind să lase traducerile pe plan secund...
     Slujba de înmormântare a fost oficiată la biserica Sf. Gheorghe din Pitești la 5 mai.
     Prin dispariția sa, cultura română suferă o nouă și grea pierdere.

Arhiva