In memoriam Ana Zegrean

In Memoriam   14 Apr 2021

     Filiala Sibiu a Uniunii Scriitorilor din România anunță cu tristețe încetarea din viață a poetei Ana Zegrean

     Ne-a părăsit, în acest început de aprilie, după o grea suferință, poeta Ana Zegrean, membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Sibiu.  

     Născută în 20 februarie 1955 în localitatea Ciceu-Mihăiești din Bistrița-Năsăud, a studiat la Dej și Cluj-Napoca și a locuit întreaga viață la Bistrița, unde a fost funcționară. 

     A publicat poezie și literatură satirico-umoristică în numeroase reviste literare și culegeri colective, încununate cu importante premii. Poeme de-ale ei au fost traduse în engleză, franceză, italiană, spaniolă, greacă, turcă. Poetă de mare sensibilitate, a publicat șapte volume de poezie: „Rezerva de suflete“, Ed. Macarie Târgovişte, 2001; „Undeva… peste curcubeu“, Ed. Supergraph, Cluj-Napoca, 2006; „Anotimpuri paralele“, Ed. Limes, Cluj-Napoca, 2007; „Al treilea ochi“, Ed. Casa Cărţii de Știinţă, Cluj-Napoca, 2007; „Şarpe de vânt“, Ed. Nico, Tg. Mureș, 2010; „În umbra mea“, Ed. Armanis, Sibiu, 2017;   „Timp de fum“, Ed. Contraste Culturale, Giurgiu, 2019. 

     Prin trecerea în veșnicie a Anei Zegrean, Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Sibiu pierde o voce importantă a poeziei noastre, precum și o admirabilă prietenă.  

Arhiva