Comunicat  

Comunicate   05 Oct 2020

Comunicat

 

     Conducerea Uniunii Scriitorilor din România a luat act cu reală îngrijorare de „somația de evacuare cu celeritate” a spațiului ocupat de Filiala Timișoara a U.S.R. și de redacția revistei „Orizont”.
     Situația de la Timișoara are o notă de absurd kafkian. Obligate fiind să retrocedeze un imobil câștigat în instanță de mai mulți reclamanți și neputându-l retroceda în natură, autoritățile locale au oferit în compensare… tocmai spațiul ocupat, din 1949 încoace, de Filiala Timișoara a Uniunii Scriitorilor din România și de redacția revistei „Orizont”.
     Este chiar spațiul în care a fost concepută Proclamația de la Timișoara și în care, de peste șapte decenii, se concentrează istoria literară și culturală a Timișoarei.
     Conducerea Uniunii Scriitorilor din România face un apel la rațiunea, competențele și buna-credință a autorităților locale timișorene care au responsabilitatea soluționării rapide a acestei situații grave, incalificabile.
     Așteptăm de la Timișoara vești bune, iar nu asemenea secvențe anticulturale de „administrare” abuzivă a unui patrimoniu material și simbolic atât de important în istoria culturală și multiculturală a orașului.

Conducerea Uniunii Scriitorilor din România

Arhiva