Spre corecta informare a membrilor USR

ALEGERI USR 2018   06 Jul 2020

Spre corecta informare a membrilor Uniunii Scriitorilor din România

 

Dl Dan Lungu v-a invadat e-mail-urile personale, atacându-ne că punem în pericol legea suplimentului de pensie, noi, cei care am inițiat în primul nostru mandat, în anul 2006, această Lege și care de atunci o susținem în toate împrejurările.

În aceleași informări mincinoase, dumnealui se prezintă ca un apărător al drepturilor membrilor Uniunii Scriitorilor din România. Numai că lucrurile stau exact pe dos: dl Dan Lungu se numără printre inițiatorii unui proiect de lege depus în Parlament, care prevede abrogarea tuturor pensiilor speciale, în afară de cele ale militarilor și cele ale magistraților.

În expunerea de motive, inițiatorii (între ei, și dl Dan Lungu) se opun pensiilor care nu respectă principiul contributivității. Când a instituit suplimentul de pensie acordat membrilor Uniunilor de Creatori, în anul 2006, legiuitorul a ținut seama de contribuția scriitorilor, prin creația lor, la patrimoniul cultural național.

Cel care pretinde că luptă pentru drepturile scriitorilor în realitate a făcut demersuri ca senator împotriva drepturilor breslei noastre.

Conducerea Uniunii Scriitorilor
din România

Screenshot_2018_04_02_at_15.44.18.png

 Screenshot_2018_04_03_at_12.51.53.png

Arhiva