TNB: a doua conferință a „României literare”

Noutati   27 Nov 2019

 

TNB: a doua conferință a României literare”

 

Revista „România literară” a fost invitata specială a lunii noiembrie în cadrul conferințelor, deja tradiționale, organizate, duminica, la Teatrul Național din București. Cele două întâlniri speciale au avut loc în zilele de 10 și 24 noiembrie, fiecare dintre acestea derulându-se după un scenariu distinct. Cu ocazia primei întâlniri, a fost supus atenției publice și dezbaterii proiectul de anvergură al publicației care are drept miză formularea unei liste canonice a literaturii române.

La cea mai recentă întâlnire, programul a avut două secvențe diferite. În prima jumătate, membrii redacției – Nicolae Manolescu, Gabriel Chifu, Răzvan Voncu, Daniel Cristea-Enache, Sorin Lavric și Cristian Pătrășconiu – au vorbit despre ce înseamnă revista „România literară” atât în plan individual, cât și pentru spațiul public autohton; de asemenea, redactorii publicației au vorbit despre modalitățile în care asumă, fiecare dintre ei, în interiorul redacției, lecția colegialității.

Cea de a doua jumătate a întâlnirii a fost una specială. Andrei Pleșu, Horia-Roman Patapievici, Alex Ștefănescu și Mihai Zamfir au elogiat personalitatea lui Nicolae Manolescu, în contextul în care directorul publicației „România literară”, Președintele Uniunii Scriitorilor din România, împlinește, pe 27 noiembrie, o frumoasă și rotundă vârstă.

 

0j8a0733.jpg  0j8a0787.jpg

Foto: Florin Ghioca (TNB)

 

Arhiva