Colocviile de Traduceri Literare 42

Noutati   29 Jul 2019

Colocviile de Traduceri Literare 42

 

În cuptor la poezie fierbinte

Provincia devine capitală 

 

 

Florina Zaharia – Galați

Stela Iorga – Galați

Simona Toma – Galați 

Nicoleta Crăete – Târgu-Jiu

Costel Stancu – Reșița

Mihók Tamás – Oradea

Stéphane Meuret – Franța

Jarmila Horáková – Cehia

 

Moderator – Peter Sragher, Președintele Filialei București – Traduceri Literare a Uniunii Scriitorilor din România

 

Mai naște un poet în afara capitalei. Capitala nu este buricul pământului în poezia românească. Am invitat patru poete (nu este politically correct, pentru că-s mai multe poete decât poeți...) și doi poeți din țară. Astfel, provincia devine capitală a poeziei.

Un poet francez care s-a îndrăgostit de plaiurile românești ne însoțește și nu mai dă semne că ar pleca. Iar, last but not least, o poetă și traducătoare cehoaică care scrie în iubita ei limbă ... română.

 

Fiecare dintre poeții prezenți va aduce omagiu unui poet / unei poete care nu mai este printre noi. Astfel, Costel Stancu îl va reciti pe Ion Chichere, Nicoleta Crăete vine cu Ciprian Chirvasiu, Florina Zaharia o aduce cu ea pe Nina Cassian, Stéphane Meuret va recita din Paul Verlaine,  Mihók Tamás ne zice o poezie de Fábián Imre, Stela Iorga îi va da glas lui Rainer Maria Rilke, Peter Sragher va performa un poem de Gheorghe Iova, Simona Toma va spune o poezie de Marius Dumitrescu, iar last but not least, Jarmila Horáková își va aduce minte de Lucian Blaga.

 

Veți asista la lecturi poetice și traduceri poetice.

 

O seară foarte bogată în poezie: se vor auzi versurile a nu mai puțin de 18 poeți!

 

 Colocviile_de_trad_31_VII.jpg

 

Arhiva