Ședința Comitetului Director al Uniunii Scriitorilor din România din data de 13 septembrie 2018

Comunicate   19 Sep 2018

Joi, 13 septembrie 2018, s-a reunit Comitetul Director al Uniunii Scriitorilor din România.

La şedinţă au participat următorii membri ai Comitetului Director: Nicolae Manolescu, președintele U.S.R., Varujan Vosganian, prim-vicepreședintele U.S.R., Gabriel Chifu, vicepreședintele U.S.R., Ion Cristofor – din partea Filialei Cluj, Aurel Maria Baros – președintele Filialei București-Proză, Cassian Maria Spiridon – președintele Filialei Iași, Mircea Mihăieș – din partea Filialei Timișoara, Horia Gârbea – președintele Filialei București-Poezie.

Invitați: Daniel Cristea-Enache – director de imagine, Răzvan Voncu – director de programe externe, Sorin Lavric – director de programe interne, Stela Pahonțu – director economic.

Primul punct pe ordinea de zi l-a constituit analizarea a două dintre revistele lunare ale U.S.R. În continuare, membrii Comitetului Director au votat publicațiile cărora li se prelungește deținerea egidei U.S.R., precum și pe acelea care au solicitat, în premieră, egida.

A fost selectat, în urma analizării dosarelor de aplicație, câștigătorul bursei de creație literară, la concursul recent inițiat de U.S.R.

De asemenea, Comitetul Director a avizat favorabil propunerea juriului format din critici literari privind publicarea unui volum în manuscris, la Editura Cartea Românească, în urma concursului pentru tineri scriitori.

Pe ordinea de zi a urmat prezentarea, de către directorul economic, a stadiului recuperării cheltuielilor de judecată și a situației proceselor cu editurile pentru taxa de timbru, precum și a situației veniturilor și a cheltuielilor U.S.R. Comitetul Director a decis ca, de la data de 1 ianuarie 2019, toți redactorii angajați la revistele U.S.R. să fie membri ai Uniunii Scriitorilor.

În continuare, directorul de programe externe a prezentat câteva dintre proiectele externe în derulare ale U.S.R., iar directorul de programe interne a expus stadiul convențiilor de colaborare dintre U.S.R., ICR, Ministerul Culturii, TVR și Radio România.

Arhiva