Scriitori români, în Franța și în China. Două noi participări externe ale Uniunii Scriitorilor

Noutati   09 Jul 2018

Scriitori români, în Franța și în China. Două noi participări externe ale Uniunii Scriitorilor

Odată cu încheierea perioadei electorale, Uniunea Scriitorilor din România, pe lângă bogata sa activitate internă, a reluat și proiectele externe.
Astfel, în perioada 30 august – 2 septembrie a.c., o delegație compusă din scriitorii Ana Blandiana, Gabriela Adameșteanu, Matei Vișniec și Varujan Vosganian va participa la manifestarea intitulată Scriitorii în Provence, care va avea loc în localitatea Faveau (Franța). Manifestarea, ajunsă la cea de-a 29-a ediție, are ca invitat special anul acesta România, iar Uniunea Scriitorilor este parteneră a evenimentului.
În cadrul manifestării, vor avea loc recitaluri de poezie, proză și dramaturgie, întâlniri cu scriitorii, mese rotunde și lansări de carte, care vor creiona un profil al literaturii române contemporane, prin intermediul a patru dintre scriitorii ei de vârf.

*

De asemenea, la invitația Asociației Scriitorilor din China, o delegație oficială a Uniunii Scriitorilor din România, compusă din Varujan Vosganian (prim-vicepreședinte), Horia Gârbea (președintele Filialei București-Poezie) și Răzvan Voncu (director de programe externe), va participa, între 16 și 22 septembrie, la Forumul Literar China – Europa Centrală și de Est, care va avea loc la Ningbo.
Forumul se află la a doua ediție, iar tema dezbaterii de anul acesta va fi „Schimburile literare: o punte a comunicării între oameni, între China și Europa Centrală și de Est”. Manifestarea, care este una de amploare și dorește a fi permanentizată, se va bucura de participarea a 14 delegații ale uniunilor de scriitori din Europa Centrală și de Est.
În cadrul forumului, pe lângă dezbateri în plen și pe secțiuni, vor avea loc reuniuni bi- și multilaterale între delegațiile de scriitori, mese rotunde, precum și întâlniri cu publicul cititor.

Arhiva