In memoriam Aurel Storin

In Memoriam   09 Nov 2015
aurel_storin.jpg

  Uniunea Scriitorilor din România şi Filiala Bucureşti – Dramaturgie anunţă cu profundă durere încetarea din viaţă a distinsului comediograf şi istoric al teatrului Aurel Storin.

  S-a născut la 12 ianuarie 1937. A fost vreme de aproape 50 de ani secretar literar al teatrului de revistă, fiind autorul unei teze de doctorat cu această temă: Teatrul românesc de revistă. Di­mensiunea literară (2008). Aurel Storin a scris numeroase comedii de succes (Bimbirică, Salutări de la Vasile, Doctore, sînt al dumneavoastră, Mi-am cumpărat un bătrîn etc.), volume memorialistice şi biografii ale unor compozitori şi oameni de teatru români (De ce a murit Constantin Tănase?, Farmecul discret al teatrului de revistă, Teatrul de revistă de la Cărăbuş la Savoy sau Stela şi Arşinel, o pereche fără pereche – ultimul său volum), dar şi texte pentru spectacole de revistă.

  A scris texte de muzică uşoară, peste 400, pentru compozitori reputaţi, unele dintre melodiile compuse pe textele lui având o uriaşă popularitate, aşa cum este cunoscutul şlagăr Lalele, al lui Temistocle Popa. Aurel Storin a fost şi autorul unor volume de versuri precum Morminte călătoare.

  Prin dispariţia lui Aurel Storin, teatrul românesc suferă o dureroasă şi ireparabilă pierdere.

Arhiva