Premiile Filialei Brașov a Uniunii Scriitorilor din România

Comunicate   18 Jul 2018

În prima zi a Estivalului de carte și Muzică Libris (ediția a VII-a, Piața Sfatului, Brașov, 12 - 15 iulie 2018), organizat de Libris Cultural în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov, Camera de Comerț și Industrie Brașov și Filiala Brașov a Uniunii Scriitorilor din România, au fost premiate cele mai importante cărți publicate de autorii brașoveni în 2017.

Comitetul Filialei Brașov a Uniunii Scriitorilor din România a nominalizat următoarele lucrări pentru Premiul „CARTEA ANULUI”:

Mircea Brenciu - „Poezii”, Editura Kron Art;

Doreanu Mircea - „După grădini”, Editura Kron Art;

Nicolae Oprișan, „Paradoxuri de ocazie”, Editura Eikon;

Laurențiu-Ciprian Tudor - „Licantropia poftei. Poemele vârstei de mijloc”, Libris Editorial;

Ioan Vintilă Fintiș - „Radiația cubului”, Editura Tipo Moldova.

 

Juriul, alcătuit din scriitorii: Ionel Simota (președinte), Ioan Paler și Florin Șindrilaru, a hotărât acordarea următoarelor premii:

Premiul OPERA OMNIA: Vasile Oltean

Premiul „CARTEA ANULUI” (ex aequo): Laurențiu-Ciprian Tudor – „Licantropia poftei. Poemele vârstei de mijloc” și Nicolae Oprișan – „Paradoxuri de ocazie”

Premiul de Debut: Lăcrămioara Stoie – „Jurnalul cuvintelor tăcute” și Naty Badea – „Sunt Aici!”

Cu aceeași ocazie, Filiala Brașov a Uniunii Scriitorilor din România a lansat un program de promovare a lecturii celor mai reprezentative lucrări ale scriitorilor din Filială. Împreună cu Maurer Imobiliare și Libris Cultural, Filiala a organizat o tombolă. Cei zece câștigători, anunțați sâmbătă seara după încheierea concertului trupei „Vama”, au primit pachete cu cărți ale autorilor brașoveni, fiecare în valoare de 200 lei.

Arhiva