Comunicat de presă

Comunicate   07 Feb 2018

Comunicat de presă

 

Marți, 20 februarie 2018, la Clubul Seniorilor, Sector 1, București, va avea loc prezentarea antologiei „Ce stradă e asta?” a Filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor din România, însoțită de o lectură publică a unor poeți din antologie: Simona-Grazia Dima, Niculina Oprea, Ioan Es. Pop, Passionaria Stoicescu, Horia Gârbea.

Va fi a șaptea prezentare publică însoțită de lecturi a acestei antologii care a fost înfățișată cititorilor din Cluj, Brașov, București și Madrid.

Filiala București-Poezie mulțumește instituțiilor care au sprijinit apariția acestui volum și acțiunile de prezentare.

*

Antologia „Ce stradă e asta?” – Poeți în peisajul urban este antologia Filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor în care sunt prezenți 57 de poeți, membri ai Filialei, cu poeme inedite pe tema străzii. Volumul a fost editat de Editura Neuma, cu sprijinul Primăriei Generale a Municipiului București, prin Muzeul Național al Literaturii Române. A apărut la începutul lunii octombrie 2017. De atunci, antologia a fost prezentată public astfel:

- 9 octombrie 2017, la Cluj, la Liceul de Informatică, în cadrul FestLit Cluj, ediția a IV-a, a avut loc prima prezentare publică a antologiei.

- 18 octombrie 2017, la sediul MNLR, Filiala Bucureşti-Poezie a Uniunii Scriitorilor din România, Muzeul Naţional al Literaturii Române, Editura Neuma au organizat lansarea oficială a antologiei, în prezența a 40 dintre poeții din antologie.

- 25 noiembrie 2017, în spațiul de lansări „Mircea Sântimbreanu” al Târgului Gaudeamus – prezentarea antologiei. Lansarea a fost organizată și găzduită de grupul editorial eLiteratura. Mulțumiri poetului Vasile Poenaru, și el prezent în antologie. Au fost prezenți și au avut scurte recitaluri unii poeți antologați: Victoria Milescu, Elena Armenescu, Carmen Focșa, Horia Gârbea.

- 6 decembrie 2017, la Librăria „Șt. O Iosif” din Brașov – prezentarea antologiei în cadrul lansărilor comune ale Editurilor Libris și Neuma, în organizarea Filialei Brașov a U.S.R.

- 12 decembrie 2017 – lectură publică și prezentarea antologiei la Colegiul „Spiru Haret” București, în cadrul Zilei Liceului „Spiru Haret”. Organizatori: Filiala București-Poezie a Uniunii Scriitorilor și Liceul „Spiru Haret”, prin doamna profesoară Camelia Săpoiu. Colegi prezenți:  Clara Mărgineanu, Ion Cocora, Vasile Poenaru, Horia Gârbea.

- 14 ianuarie 2018, Parla-Madrid – prezentarea antologiei în comunitatea românilor din Madrid, cu sprijinul Asociației Scriitorilor și Artiștilor Români din Spania – ASARS, cu ocazia Zilei Culturii Române.

 

Afis "Ce strada e asta?"

Arhiva