Pentalogia cunoașterii lui Blaga – tradusă complet în limba germană

Noutati   12 Oct 2017

Filiala București – Traduceri Literare a Uniunii Scriitorilor din România, în colaborare cu Forumul Cultural Austriac – București și Centrul Național al Cărții din cadrul Institutului Cultural Român organizează joi, 19 octombrie 2017, ora 18:00, ediția cu numărul 32 a COLOCVIILOR DE TRADUCERI LITERARE, la sediul central al Bibliotecii Metropolitane București (Biblioteca „Mihail Sadoveanu”), str. Tache Ionescu nr. 4, Sala Mircea Eliade, la parter.

Vă invităm la o dezbatere despre ultimul volum din Pentalogia cunoașterii lui Blaga, apărut în limba germană. Este vorba de lucrarea Das Experiment und der matehmatische Geist (Experimentul și spiritul matematic) a poetului și filosofului Lucian Blaga. Această operă a văzut lumina tiparului, în traducere, în primăvara acestui an la new academic press din Viena, beneficiind, ca și celelalte patru volume, de excelenta versiune în limba germană a em. Prof. Dr. Rainer Schubert – Austria, care predă filosofia la Facultatea Filosofico-Teologică „Benedict al XVI-lea” de la mânăstirea benedictină Heiligenkreuz, cea mai veche așezare religioasă de pe cuprinsul Austriei.

Lucrarea – ca și în cazul celorlalte patru volume – a fost posibilă numai cu sprijinul „Centrului Național al Cărții” din cadrul Institutului Cultural Român și a „Die Österreichisch-Rumänische Gesellschaft” („Societatea Austro-Română” – www.austrom.ro – de la Viena).

Invitați la dialog pe marginea cărții sunt em. Prof. Hon. Rainer Schubert – profesor de filosofie la Facultatea Filosofico-Teologică, Heligenkreuz, Austria și Academician Mircea Flonta – Profesor universitar emerit.
Moderatorul evenimentului – Peter Sragher – Președintele Filialei București – Traduceri Literare a Uniunii Scriitorilor din România.

Manifestare sprijinită de Forumul Cultural Austriac – București și de Ambasada Austriei la București

Afis_Traduceri_Literare.png

Arhiva