Premiile Filialei Sibiu a Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2016

Premii   25 Sep 2017

Vineri, 22 septembrie 2017, la oră de echilibru vesperal și moment de echinocțiu tomnatic, Filiala Sibiu a Uniunii Scriitorilor din România a acordat premiile sale pentru cele mai bune cărți apărute în anul editorial 2016.

Juriul, format din scriitorii Dumitru Chioaru (președinte), Mircea Braga și Joachim Wittstock, a acordat următoarele premii: Cartea Anului 2016 (poezie): Rodica Braga, pentru volumul „Timp în derivă” (Ed. Contemporanul); Cartea Anului 2016 (proză): Veronica D. Niculescu, pentru romanul „Spre văi de jad și sălbăție” (Ed. Polirom, Ego-proză); Cartea Anului 2016 (eseu): Ion Dur, pentru volumul „Coran. Conform cu originalul” (Ed. Tritonic).

Au mai fost acordate: Premiul de Poezie „Piața Aurarilor” lui Ioan Barb, pentru volumul „Orașul alb” (Ed. Paralela 45), Premiul de Proză „Cercul Literar de la Sibiu” lui Lazăr Zăhan, pentru romanul „Strigătul umbrei” (Ed. Eikon) și Premiul de Publicistică „Octavian Goga” lui Andrei Ileni, pentru volumul „Mașina de scrib” (Casa de Presă și Editură Tribuna).

Festivitatea acordării premiilor a avut loc, de această dată, la sediul ziarului „Tribuna” din Sibiu, într-o frumoasă ambianță și în prezența unui public cald, care a ocupat toate locurile cochetei mansarde tribuniste. Întâlnirea a fost moderată de directorul general al „Tribunei”, domnul Mircea Bițu, și de președintele Filialei Sibiu a U.S.R., domnul Ioan Radu Văcărescu.

Arhiva