In memoriam Gheorghe Stroe

In Memoriam   13 Jul 2017

Redacția revistei „Luceafărul de dimineață” anunță cu profundă tristețe încetarea prematură din viață, la 11 iulie 2017, a colaboratorului și prietenului revistei, prozatorul și criticul Gheorghe Stroe, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala București-Proză.

Gheorghe Stroe s-a născut la 1 ianuarie 1953 în satul Bădila, comuna Pârscov, judeţul Buzău. A absolvit Facultatea de Limba şi Literatura Română a Universităţii Bucureşti. A fost profesor de română și franceză, redactor asociat la revista „Meandre”, secretar general de redacţie la revista „Caligraf” și redactor la revista „Euromuseum”.

A debutat cu poezie (1970) şi a publicat apoi proză, critică literară şi eseuri în numeroase reviste de cultură. A publicat numeroase volume de povestiri: Diavolul în Valea Sării, Fotograful de mirese, O aniversare cu prietenii; două romane: Soarele roșu, Cină în Valea Sării; o culegere de studii critice. Recent, apăruse la Editura Neuma romanul Cină în Valea Sării, care a fost ultima sa carte. 

Prin dispariția lui Gheorghe Stroe, literatura noastră suferă o dureroasă pierdere.

Arhiva