Scriitorul anului, Editia a II-a

Alte Premii   19 Jan 2017

 

Juriul proiectului Scriitorul lunii / Scriitorul anului, ediția a II-a, alcătuit din: Mircea Mihăieș (președinte), Dan Cristea, Daniel Cristea-Enache, Ioan Holban, Eugen Negrici, Nicolae Oprea, Alex. Ștefănescu, Răzvan Voncu, Mihai Zamfir, l-a nominalizat drept Scriitorul lunii noiembrie 2016 pe Varujan Vosganian, pentru romanul Copiii războiului (Editura Polirom). Cartea este o pledoarie pentru valorile umanului, pentru depășirea adversităților personale ori ale istoriei prin asumarea destinului, în urma unor procese de conștiință care coincid cu viața personajelor, dar și a cititorilor.

Scriitorul lunii decembrie 2016 a fost ales Alexandru Cistelecan, la împlinirea vârstei de 65 de ani. Valoarea creației sale critice este probată de cărțile publicate în ultima vreme, Zece femei și Ardelencele.

 

Varujan_Vosganian.jpg             Alexandru_Cistelecan.png 

 

Juriul proiectului Scriitorul lunii / Scriitorul anului, alcătuit din Mircea Mihăieș (președinte), Dan Cristea, Daniel Cristea-Enache, Ioan Holban, Eugen Negrici, Nicolae Oprea, Alex. Ștefănescu, Răzvan Voncu, Mihai Zamfir l-a nominalizat, prin vot, drept Scriitorul lunii ianuarie 2017 pe Gellu Dorian, pentru excelenta calitate a opțiunilor estetice și pentru remarcabilele aptitudini de manageriat cultural dovedite cu ocazia organizării, ani la rând, a Premiului Național de poezie „Mihai Eminescu”, de la Botoșani.

Scriitorul lunii februarie 2017 a fost desemnată, în urma votului, Mihaela Miroiu, pentru volumul Cu mintea mea de femeie (editura Cartea Românească), un studiu subiectiv, îmbibat de patos, al afirmării identității și metamorfozelor femininului și feminității într-o lume care n-a asimilat întru totul valorile modernității.

 

 Gellu_Dorian.jpg               Mihaela_Miroiu.jpg               

 

Arhiva