Comunicat

Comunicate   07 Dec 2016


Având în vedere faptul că în spațiul public a fost transmis de către pretinsa nouă conducere a Uniunii Scriitorilor din România un pretins Convocator al Adunării Generale Ordinare a membrilor U.S.R. pentru data de 06.01.2017,

Uniunea Scriitorilor din România cu sediul în Calea Victoriei nr. 133, Sector 1 – București, reprezentată potrivit propriului Statut de Președintele acesteia, dl. Nicolae Manolescu, face următoarele precizări:

Așa cum am adus la cunoștința membrilor U.S.R. cu ocaziile anterioare, pe rolul instanțelor de judecată se află mai multe dosare în care U.S.R. este parte.

În dosarul nr. 14141/299/2016, prin Sentința Civilă nr. 5790/05.04.2016, instanța a dispus suspendarea efectelor Hotărârilor adoptate în cadrul pretinsei «Adunări Generale Extraordinare» din data de 19.03.2016 până la soluționarea definitivă a cauzei având ca obiect anularea Hotărârilor pretins adoptate.

Împotriva acestei sentințe, dl. Teodorescu Cristian a declarat apel.

Prin decizia civilă definitivă nr. 3382/20.09.2016, pronunțată de Tribunalul București în dosarul nr. 14141/299/2016, instanța a respins apelul ca tardiv formulat.

Or, raportat la faptul că efectele hotărârilor au fost suspendate prin hotărâre definitivă, neproducând la momentul actual niciun efect juridic, niciuna dintre persoanele pretins alese în funcții de conducere în cadrul pretinsei U.S.R. în 19.03.2016 – printre care dl. Teodorescu Cristian şi dl. Cipariu Mircea Dan – nu dețin funcțiile pretinse.

Totodată, atât dl. Teodorescu Cristian, cât şi dl. Cipariu Mircea Dan au fost excluşi din Uniunea Scriitorilor din România, deciziile adoptate de Consiliul U.S.R. nefiind contestate de aceştia, astfel încât aceste persoane nu deţin nici măcar calitatea de membri.

Așa cum rezultă din anunțul publicat în presă, Convocarea pentru data de 06.01.2017 ar fi fost efectuată de către Președintele și Comitetul Director al Uniunii Scriitorilor din România.

De vreme ce pretinsele hotărâri adoptate în data de 19.03.2016, prin care ar fi fost alese noi organe de conducere ale pretinsei U.S.R., nu produc efecte juridice, iar procesul-verbal din data de 07.10.2013 (întocmit cu ocazia deschiderii urnelor şi numărării voturilor consemnează rezultatul alegerilor și voința reală a membrilor Uniunii Scriitorilor din România cu privire la organele de conducere alese) nu și-a încetat existența în niciun fel, producând efecte juridice, calitatea de reprezentant legal al Uniunii Scriitorilor din România o deține în prezent dl. Președinte Nicolae Manolescu, pentru mandatul 2013-2018.

Potrivit art. 16 din Statutul în vigoare în forma înregistrată la data de 17.04.2013 prin încheierea pronunțată în dosarul nr. 16099/299/2013, „Adunarea Generală a U.S.R., numită în continuare AG, reprezintă organul suprem de conducere al U.S.R. AG se convoacă în sesiune ordinară o dată la 5 ani, la solicitarea Preşedintelui. AG este compusă din membrii U.S.R. care îşi exprimă votul în cadrul adunărilor generale ale Filialelor din ţară şi din Bucureşti, numite în continuare AGF”.

Prin urmare, aducem la cunoștință faptul că nici Președintele U.S.R. și nici Consiliul U.S.R. NU au convocat Adunarea Generală Ordinară a U.S.R. și nici vreo altă adunare generală ordinară a Filialelor pentru data de 06.01.2017, niciunul dintre aceste organe neînsușindu-și acest demers inițiat de către dnii Teodorescu Cristian şi Cipariu Dan Mircea.

Reiterăm solicitarea adresată tuturor destinatarilor informărilor provenind de la domnii Teodorescu Cristian şi Cipariu Mircea Dan să analizeze cu rezervă faptele invocate de aceştia, având în vedere că sunt prezentate aspecte scoase din context, care în realitatea obiectivă nu au nicio semnificaţie juridică.

Aşa cum am informat deja, situaţia actuală este în sensul că pretinsele Hotărâri ale Adunării Generale din data de 19.03.2016 au suspendate definitiv toate efectele, în vreme ce procesul-verbal din 07.10.2013 are confirmate definitiv toate efectele, prin respingerea cererilor formulate de dl. Cipariu Dan Mircea.

În acest context, orice demers iniţiat de persoanele care îşi arogă funcţii şi calităţi în baza pretinselor Hotărâri ale Adunării Generale din data de 19.03.2016 este ilegal, încălcând autoritatea de lucru judecat a hotărârii judecătoreşti definitive prin care toate efectele acestor pretinse hotărâri sunt suspendate.

Menţionăm că U.S.R. va iniţia demersuri împotriva persoanelor care continuă să invoce orice pretinsă funcţie sau calitate, în ciuda faptului că actul pretins adoptat nu produce niciun efect, urmând să solicite atragerea răspunderii acestora pentru prejudiciile cauzate U.S.R.

UNIUNEA SCRIITORILOR DIN ROMÂNIA
Președinte, Nicolae Manolescu

Arhiva